MŠ Jehnice

Lokace Brno - Jehnice
Investor MČ Brno - Jehnice
Projekt 2013-2015
Realizace 2016-2017
Autoři Miloš Dvořák, Tomáš Dvořák
Foto Vít Kobza ml.

Zadáním bylo vytvořit objekt, který bude obsahovat tři samostatná oddělení mateřské školy a lehárnu s možností dalšího rozšíření v podobě nástavby.

Zvolený pozemek se nachází na hraně jižního svahu v silně exponované lokalitě u základní školy. Naším cílem bylo velmi objemné zadání zpracovat do jedné členěné hmoty, která tvoří podnož stávající škole, čímž si obě budovy nijak objemově nekonkurují.

Podélný hranol stavby je prolamován taktem jednotlivých oddělení. Horizontalita stavby je podtržena obkladem z cementotřískových desek.

Mezi stávající školou a novostavbou vzniká malé chráněné nádvoří pro pořádání společenských venkovních aktivit. Této části dominuje spojovací lávka vynášená dvojicí ocelových rámů.

MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice
MŠ Jehnice